Home Computer Find den rigtige computer til dit behov

Find den rigtige computer til dit behov

1197
0

Skal du have ny computer, er der en række ting, som er afgørende for, at den opfylder netop dine behov. Skal du bruge din computer til at spille? Til tunge grafiske programmer? Som studiecomputer eller blot til at streame film på og tjekke mails?

Købsprocessen bliver lidt lettere, hvis du har styr på, hvilke ting du skal overveje, inden du køber en ny computer. Alt dette kan du blive klogere på her.

RAM, Processer og harddisk

RAM svarer til computerens hukommelse og er med til at bestemme, hvor mange programmer du kan have åbne, før computeren begynder at blive langsommere. Du bør som minimum vælge en computer med 4GB ram. Denne har hukommelse nok til at håndtere flere standardprogrammer samtidig. Men skal du bruge din computer til at have gang mange tungere programmer på samme tid, bør du vælge en med højere GB ram. Computere kan fås i helt op til 32GB.

Processoren har stor indflydelse på, hvor hurtigt computeren kan bearbejde data.

  • i3 processer: Skal du have en lidt billigere computer, der primært skal bruges til almindelig internetsurfing eller tekstdokumenter, er denne tilstrækkelig.
  • i5 processer: Denne er den mest solgte processer og klarer lidt hurtigere din surfing på internettet og håndtering af tekstprogrammer.
  • i7 processer. Skal du også bruge din computer til eksempelvis tungere grafiske opgaver, er dette et godt valg. Denne har den klart højeste ydelse af de tre varianter.

Der findes to former for harddisk, HDD og SSD. Valget afhænger hovedsageligt af, om du arbejder med filer, der ligger lokalt på computeren eller online.

  • En HDD-harddisk anvendes ofte i billigere modeller og til maskiner, der gemmer mange filer lokalt på computeren. Denne tager dog længere tid om at overføre data.
  • SSD-harddisken anvender integrerede kredsløb til lagring. Den arbejder typisk hurtigere end en HDD-harddisk, hvilket resulterer i mindre støj, bedre holdbarhed og lavere strømforbrug.

Alt det med småt

Når du har valgt, hvilken computer du vil købe, skal du finde ud af, hvilken forhandler du vil købe den hos. Her er det utrolig vigtigt, at du altid sørger for at læse det med småt. Vær sikker på at du har to års reklamationsret, en ordentlig garanti og 14 dages fuld returret ved køb online.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here