Home Computer Hvad er egentlig forskellen på toner og blækpatroner?

Hvad er egentlig forskellen på toner og blækpatroner?

293
0

Måske har du undret dig over det før, men har aldrig rigtig fundet svaret på spørgsmålet. I dag får du det. I hvert fald hvis du fortsætter med at læse. Det ser ud til, at det er de færreste, som ved det, for det er et spørgsmål, som ofte bliver søgt på. Så du behøver slet ikke at have dårlig samvittighed over ikke at vide det.

Toner, også kaldet lasertoner, bruges til laserprintere, hvorimod blækpatroner bliver brugt til blækprintere. Det er da meget nemt at huske. Blækket i blækpatroner er flydende, hvor toner består af et meget fint, tørt pulver. Begge er indkapslet i hylstre, som monteres i printeren (alt efter hvilken slags du bruger) i forbindelse med udskrivningsprocessen.

Når blækprinteren skal til at udskrive med blækpatroner, så bliver hovedet på patronerne flyttet frem og tilbage hen over papiret, hvorved blækket dryppes ned og laver udprintet. Toner fungerer ved at overføre pulveret til papiret via elektriske ladninger. Pulveret smelter ned på papiret gennem opvarmning.

Har du overvejet at købe en printer indenfor den nærmeste fremtid, kan vi gøre dig opmærksom på, at det er vigtigt, at du tager stilling til, om printeren skal bruge blækpatroner eller lasertoner. Både blækpatroner og toner har sine egne fordele og ulemper, som vi vil komme ind på længere nede.

Fordelene ved blækpatroner og toner

Lasertoner er ideelt, hvis du udskriver meget i løbet af året. Denne type printer er derfor populær i mange virksomheder. De kan udskrive i et højt tempo, og de fungerer godt i sort/hvid.

Vælger du derimod en printer med blækpatroner, så får du også en masse fordele forbundet med købet. De er gode til udskrivninger med meget farve og særligt gode til at udskrive billeder i høj kvalitet. Andre fordele er, at de er billigere at købe end laserprintere. Derudover kan man få flere blækpatroner på markedet, som kan genopfyldes og genbruges. Derved kan man spare penge og samtidig være mere miljøvenlig.

Hvilken slags printer man skal købe kommer an på dit behov. Skal du udskrive meget og store mængder tekst? Eller vil du gerne kunne printe billeder ud af høj kvalitet? Måske ønsker du en billig løsning, der samtidig er miljøvenlig? Der kan være mange overvejelser, man gør sig, inden man køber sin nye printer, men ved du, hvilken type printer du ønsker, er du allerede godt på vej.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here