Home Tips og tricks Derfor bør du købe en brugt computer

Derfor bør du købe en brugt computer

1382
0

Mange mennesker tager sig i for lang tid til takke med deres gamle computer, der er købt for mange år siden. Selvom den er langsom, slidt og måske kan bryde sammen hvert øjeblik, bliver den ikke skiftet ud. For en ny computer er for de fleste mennesker en stor og dyr investering. Men heldigvis er det ikke alle brugte computere, der er i så dårlig stand som ens egen. Der findes nemlig rigtig mange muligheder for at købe en god brugt computer.

Spar penge og skån miljøet

Når du køber en brugt computer, behøver det ikke være på diverse brugtvarehjemmesider af en privat sælger, hvor der ofte ingen købsgaranti er. Flere butikker og hjemmesider har nemlig specialiseret sig i at indkøbe brugte computere fra virksomheder, som du har mulighed for at købe. Og ofte kan du spare helt op til 80 % på en computer i næsten lige så god kvalitet som en helt ny.

Der er ikke kun penge at spare, hvis du vælger at købe en ny brugt computer. Købet kan også sikre dig god miljømæssig samvittighed. Størstedelen af en computers miljøbelastning ligger nemlig i selve produktionen, eller hvis den ender med at blive skrottet. Derfor hjælper du miljøet, når du køber en brugt computer i stedet for en ny.

Det skal du først være opmærksom på

Men hvad skal du så være opmærksom på, når du køber en brugt computer?

Først og fremmest skal du have købsbetingelserne i orden. Du bør derfor tjekke, at den brugte computer er købt i en butik, der har samme regler for garanti og reklamationsret, som hvis du køber din computer fra ny. Læs betingelserne, så du er sikker på to års reklamationsret, en garanti og 14 dages fuld returret ved køb online.

Det kan også være en god idé at tjekke computeren igennem inden købet. Afprøv computeren i butikken så du er sikker på, at skærm, tastatur og udseende er, som du ønsker. Hvis du gerne vil have en computer, der skal kunne holde strøm i længere tid, skal du også være opmærksom på, hvor slidt batteriet er, så du ikke køber en computer med meget lav batteritid.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here