Home Øvrigt indhold Tips til den jobsøgende: Sådan sikrer du dig dit næste job

Tips til den jobsøgende: Sådan sikrer du dig dit næste job

939
0

At arbejde kan være hårdt og stressende, men selv det at lede efter kan også være både besværligt og stressende – kombineret med, at du ingen løn får for det, kan det være en ekstrem nedslående oplevelse. Der er stor forskel på, hvordan folk oplever den jobsøgende periode, da meget også ender med at handle om held og at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Det er dog i den grad muligt at øge dine chancer for at sikrer dig et job forholdsvis hurtigt. Det gælder om at adressere de mangler, du måtte have i din jobsøgning, CV osv. og finde frem til, hvad virksomhederne og firmaerne egentlig kigger efter, når de skal vælge deres nye medarbejder.

Sådan kan du hjælpe dig selv med at sikre jobbet hurtigt

  • Nu om dage er freelance arbejde i høj kurs, da det både kan være gavnlig for virksomheden og dig. Som freelancer kan du arbejde på flere ting på samme tid, hvilket også giver dig flere henvendelser og referencer til dit næste jobinterview. Et freelancejob, der i særhed efterspørges for tiden, er freelance it konsulent – og andre jobs inden for it-sektoren. Hvad er en freelance it konsulent? Her arbejder du som it konsulent, altså hjælper virksomheder og lignende med it faciliteter, via dig selv og ikke decideret ansat hos et it konsulent firma. Der er mange af disse freelance jobs derude, så det kunne være en god måde at få et hurtigt job på.

  • Lav det komplette CV. Dit CV skal gerne give et godt indtryk af, hvad du kan, hvad du har gjort, og hvad du kan gøre for den søgende virksomhed. CV’et er vigtigt – en undersøgelse fra 2018 viste, at virksomheder ikke engang kiggede på jobansøgningen, hvis ikke CV’et var i orden.

  • Søg vidt og bredt. Søg også uden for dit umiddelbare yndlingsfelt af jobs og din umiddelbare geografiske beliggenhed.

  • Når du skriver jobansøgningen, så fokusér på, hvad du kan bidrage med til den specifikke virksomhed. Ikke blot copy paste den samme jobansøgning til alle virksomheder.