Home Tips og tricks Tips til at give din computer et længere liv

Tips til at give din computer et længere liv

1400
0

En ny computer er en dyr udgift, derfor vil man gerne, at den har så lang en levetid, som overhovedet muligt. Men det kræver vedligeholdelse. Uden vedligeholdelse vil du ende op med en langsom eller en helt død computer. Det er trælse penge at skulle bruge, hvis man kunne have undgået dette med en smule vedligeholdelse fra tid til anden. Derfor får du her nogle tips til, hvordan du undgår, at dette kommer til at ske med din computer.

En støvfri computer er en hurtig computer

Støv er alle steder, og støvet kommer ind alle vegne. Arbejder du på kontor, eller har du den med på studiet, kan du umuligt undgå støv, skidt og andet uønsket snavs i computeren. Fjerner du det ikke, vil dette netop være med til at slide ekstra på din computer, da støvet sætter sig som et lag på computerens hardware og køleelementer. Dette vil gøre din computer langsommere, og i værste tilfælde vil din computer brænde sammen, da den ikke vil kunne blive kølet ordentligt ned. For at undgå dette, skal du rengøre din computer indeni hvert halve år. Med en smule trykluft vil du kunne fjerne støvet i computeren både på kølefanerne, grafikkortet samt bagsiden. Er dette ikke noget, du har lyst til at begive dig ud i, kan du altid få en professionel til det. Dette vil koste penge, men så slipper du for at skulle købe en ny computer.

Giv din computer luft

At sidde med sin computer på skødet eller i sengen er noget af det værste, du kan gøre, hvis du ønsker at beholde din computer i lang tid. Din computer har brug for at stå på en hård overflade, for at ventilationen kan virke ordentligt. Ventilationen er yderst vigtig for, at din computer skal kunne arbejde ordentligt. Derfor skal man hellere ikke placere computeren i et skab eller tæt på en radiator, med mindre udluftningen er rigtig god.

Følger du ovenstående råd, vil du have en hurtig og god computer med en lang levetid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here