Home Tips og tricks Hvilken slags ventilation skal jeg vælge?

Hvilken slags ventilation skal jeg vælge?

565
0

De varme sommertemperaturer nærmer sig og med dem behovet for nedkøling. Ventilation kan for mange være guld værd, når temperaturen kommer op over de 25 grader. Særligt hvis man sidder indenfor og arbejder. Men hvilken slags ventilation, skal man så vælge? Det vil vi se nærmere på her.

Gulvventilator til kontorlandskabet

Gulventilatoren er et af de foretrukne valg, når der skal vælge ventilation til hjemmet eller kontoret. En gulvventilator er særligt velegnet til større rum, hvor man sidder flere mennesker, da de er forholdsvis kraftige og kan dække et stort areal.

Bordventilator til arbejde foran computeren

Sidder du derimod alene på kontoret, er en bordventilator ofte et bedre valg. Den er mindre, men mere praktisk, og kan sagtens køle en enkelt person ned. En USB-bordventilator er særligt velegnet til dig, som arbejder meget foran computeren i de varme sommerdage.

Luftkøler til nedkøling af et helt rum

Har du behov for at få køle et helt rum ned, fx soveværelset, stuen eller kontoret, er en luftkøler et oplagt valg. En luftkøler fungerer næsten ligesom et airconditionanlæg, men er langt mere praktisk. En luftkøler kan nemlig ubesværet transporteres rundt, så du kan flytte den derhen, hvor behovet for nedkøling er størst. Det kan fx være, at du ønsker nedkøling på kontoret om dagen, men om aftenen hellere vil have kølet soveværelset ned.

Der findes mange forskellige typer af luftkølere i forskellige prisklasser og til forskellige behov. Modellen du skal vælge, afhænger af hvor stort rummet der skal køles ned er, samt hvor kraftig en nedkølingsevne du ønsker.

De fleste luftkølere fungerer på den måde, at de suger varm og tør luft ind og konverterer det til køligere luft, som bliver blæst ud igen. Det gør den ved at køle luften ned med vand eller ispakker, som du skal tilsætte maskinen. De fleste luftkølere er med fjernbetjening, så du selv kan justere hastigheden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here