Home Computer Sådan redder du det unikke fra at gå tabt

Sådan redder du det unikke fra at gå tabt

671
0

I dag lever vi i en meget digitaliseret verden. Vi bruger computer og telefoner konstant. Er det ikke også en vigtig del af din hverdag? De fleste af os kan i hvert fald ikke komme udenom at bruge i hvert fald bare én af de to ting i løbet af dagen. For faktisk bliver det digitale også en større og større del af vores arbejdsliv. Vi bruger det altså både, når vi er på arbejde og i privaten.

Det uundværlige skal gemmes

Uanset om det er på arbejdet eller i privaten, så har vi alle sikkert et eller andet liggende på vores computer, som bare ikke må gå tabt. Måske er det nogle utrolig vigtige arbejdsdokumenter, eller måske er det nogle unikke feriebilleder. I hvert fald har vi nogle ting gemt, som bare ikke må gå tabt.

Desværre er det bare ikke altid, at det er sådan, det fungerer. For ligesom ved alt andet, kan vi blive udsat for, at vores computer går i stykker. Åh nej, nu er alle de vigtige ting bare forsvundet, og vi får det aldrig at se igen. Men næ nej, dette er ikke rigtig.

Flyt det fra A til B

Selvom din computer kan gå i stykker ligesom alt andet, skal du også huske på, at det ikke behøver at forblive sådan. I hvert fald ikke helt. For måske er din computer død, men det er her vigtigt at huske på, at computeren består af flere dele. Måske er det nemlig din harddisk, der har stillet træskoene.

Men dette findes der også en løsning på. For selvom harddisken er det medie, alle dine vigtige ting ligger på, behøver de ikke at være gået tabt. Det kan nemlig godt være muligt at flytte dine ting fra den ødelagte harddisk til en ny harddisk med en datagendannelse. Så bare rolig, ingen panik.

Vær dog opmærksom på løbende at gemme

Heldigvis er det ved de fleste tilfælde muligt at datagendanne, men alligevel anbefales der altid at gemme løbende – og allerhelst i skyen. På den måde sikrer man ens indhold altid er gemt, og ikke mindst kan tilgås via flere forskellige enheder. Du kan læse meget mere omkring det her med at gemme online på internettet, eller direkte fra den manual der er givet fra det program som der arbejdes i.