Home Computer Øg sikkerheden på nettet

Øg sikkerheden på nettet

869
0

Mange virksomheder tænker først på sikkerhed på nettet, når uheldet er ude. Hvert år rammes en række virksomheder af hackerangreb. Desværre er det sjældent en viden, som virksomheder deler med hinanden, og derfor tror mange, at det ikke kan ske for dem.

 

Hackerangreb kan ramme alle virksomheder, og derfor er det vigtigt, at I får styr på jeres IT-sikkerhed. Der er en række lette tiltag, som alle kan foretage, som at I begynder at surfe sikkert på nettet.

 

Benyt altid en VPN

 

De fleste virksomheder lader deres ansatte benytte internettet uden ekstra sikkerhed. Selvom mange virksomheder i dag har deres egen firewall, så er det stadigvæk en god idé at benytte en VPN.

 

I dag er der mange VPNs på markedet, så det kan være svært at vælge i mellem. Da hastighed er alt, er det en god idé at vælge en VPN som express VPN. Med dem kan I være sikker på, at I ikke mister særlig meget hastighed, når I surfer på internettet.

 

En VPN sørger for at kryptere jeres data mellem jeres computere og den hjemmeside, som I besøger. Selvom banker osv. i dag allerede har fået ekstra sikkerhed, så anbefales det altid, at man også selv tilknytter en VPN.

 

Virksomheder bør installere nogle på samtlige computere, så alle kan surfe anonymt på internettet og ikke skal være bange for at miste personligt data.

 

Gå længere end jeres konkurrenter

 

Når det kommer til sikkerhed på internettet, så er der en meget simpel regel, som alle virksomheder kan tilføje. Sørg altid for at have markedets bedste sikkerhed. Ideen er her, at hvis jeres sikkerhed er bedre end konkurrenter, så kommer hackere til at angribe dem.

 

Det skyldes ikke, at hackere ikke vil have jer ned med nakken. De går efter alle, og derfor bør alle også have ekstra it-sikkerhed. Men I skal tænke på, at når de angriber jer, og det ikke virker, så vil de ofte gå videre til nogle andre. Derfor skal I altid sørge for at have et godt it-system og sikkerhed.

 

Det betyder, at I aldrig må åbne e-mails med filer, som I ikke kender indholdet af. Ofte er det simple angreb som dette, som giver adgang til først en computer for herefter hele netværket. Derfor er det vigtigt, at I får styr på, hvordan alle jeres ansatte surfer på internettet.

 

Derfor er IT-sikkerhed også altid todelt. Der er den del, som I kan gøre fra virksomhedens side, og så er der en række tiltag, som skal komme gennem undervisning. Alle skal blive bedre til, hvordan de skal bruge internettet, og hvad der er i orden, at I deler over internettet. Her kan det være en god idé at rykke mere kommunikation over på Slack fremfor e-mails, da man ofte vil blive druknet i spam på ens e-mail konto, og det er let for en hacker at lade som om, at de er din arbejdskollega.

 

Med større fokus på it-sikkerhed kan I være sikker på, at jeres virksomhed ikke bliver ramt.