Home Øvrigt indhold Design en god hjemmeside

Design en god hjemmeside

781
0

Hvorfor ikke lav din egen hjemmeside? Måske har du gået med overvejelserne angående at lave din egen hjemmeside, men tankerne har ikke ført til handling idet, at du er gået i stå med tankerne omkring design. Der findes i dag flere tusind forskellige hjemmesider, så her bliver du klogere på, hvordan en god hjemmeside kan se ud.

Design

Inden du begiver dig i kast med at designe din hjemmeside, skal du have styr på indholdet og din målgruppe, så du specifikt kan ramme dem, som du ønsker, at hjemmesiden skal henvende sig til. En hjemmeside fanger læsere mest, hvis det er en helt enkelt overskuelig hjemmeside. Som virksomhedsejer er hjemmesiden en vigtig nøgle mellem kunderne og virksomheden, og derfor kræver det, at hjemmesiden er tiltalende for kunden.

Du skal se hjemmesiden som en avis, folk bladrer hurtigt videre til næste side, hvis overskriften ikke er fængende og spændende for læseren. Du skal derfor sørge for, at modtageren med det samme ser, hvad hjemmesiden tilbyder og formålet er.
På hjemmesiden må der gerne være en rød tråd igennem hele siden, så det holdes til et tema, hvis du klikker videre ved en af menupunkterne.

Feedback på hjemmeside
Når designet på din hjemmeside er færdigt, og den er oppe og køre, kan det være en god ide at få feedback fra udefrakommende. Dette kan være alt fra familiemedlemmer, kollegaer og kunder. Hvis du får konstruktiv kritik, så tag det til dig, da det kan være med til at optimere din hjemmeside og fange endnu flere kunder. Det gælder om at lytte interesseret og arbejde videre med den tilbagemelding, som du får.
Når hjemmesiden er blevet offentlig, skal du sørge for, at hjemmesiden virker til forskellige browsere, så alle har mulighed for at komme på. Det nytter ikke, hvis hjemmesiden kun er tilgængelig for bestemte browsere, da du herved får et indskrænket antal af kunder.