Home Øvrigt indhold Fremstå nærværende og strål af gå-på-mod til jobsamtalen

Fremstå nærværende og strål af gå-på-mod til jobsamtalen

758
0

Du kender nok til følelsen af at være nervøs. Nervøsiteten kan komme i forskellige situationer lige fra, når du skal møde svigerforældrene første gang til, når du skal til jobsamtale. Det at være nervøs kan være en god ting så længe, at det ikke får lov til at styre dig, men du styrer dine nerver.

Klar, parat, jobsamtale

Inden du skal til jobsamtale, er det altid en god ide at have gjort research hjemmefra for at lære virksomheden bedre at kende, da det vil gøre det nemmere for dig at kunne føre en samtale. Udover kan du læse din ansøgning igennem en gang til, da de sagtens kan spørge ind til nogle af de ting, som du har skrevet om i din jobansøgning.

Når du kommer ind til samtalen, vil du opleve, at en af de mest åbenlyse spørgsmål, som de vil stille er, hvorfor du har valgt netop at ansøge denne stilling. Du kan komme ud for, at de spørger dig om, hvad du dine stærke sider er, og du skal beskrive dig selv. Når de spørger ind til dig, virker det professionelt at spørge ind til dem og virksomheden bl.a. hvordan er arbejdspladsen? Du vil måske opleve, at de fortæller om Produktionslokaler i Aarhus, hvis de har planer om f.eks. at udvide. Her kan det være oplagt at Se mere om erhvervslokaler i Aarhus her. I form af et hvert arbejde hører der en løn med til jobbet, og du skal derfor komme ind på lønnen.

Vær nærværende

Når du møder op til jobsamtalen, skal du hellere komme for tidligt end for sent, og det er vigtigt, at du er pænt klædt på. Til en jobsamtale er det vigtigt, at du fremstår nærværende bl.a. ved at:

  • Ikke blive distraheret af din telefon.

  • Lyt interesseret, og du svarer på, hvad du bliver spurgt om.

  • Kig de andre i øjne, når I fører en samtale.

Ellers er der ikke andet end at sige: ”God fornøjelse”.