Home Øvrigt indhold Sådan skåner du dine medarbejderes rygge

Sådan skåner du dine medarbejderes rygge

734
0

Flere og flere virksomheder er begyndt at spærre øjnene op for ergonomi og dens indflydelse på produktiviteten og ikke mindst medarbejdernes helbred. Mange virksomheder har ansatte som varetager opgaver, der er fysisk hårde, og derfor lærer man mange steder folk op i de bedste løfteteknikker for så vidt muligt at undgå overbelastning af ryggen. Det er selvfølgelig et skridt i den rigtige retning, at man har mere fokus på de ansattes helbred på denne måde, men problemet er, at disse ergonomiske løfteteknikker ikke altid bliver overholdt, når chefen er væk, fordi der måske er en anden løfteteknik, der på den korte bane virker mere effektiv, men som i sidste ende gør langt større skade på ryggen. Derfor er det en god idé at kigge sig om efter andre muligheder for at passe på dine medarbejderes rygge.

Få en maskine til at klare løftet

En af de måder hvorpå man kan mindske presset på en ansats ryg er ved at udstyre ham eller hende med vacuum løfteudstyr, som kan klare de tunge løft for dem. Udstyret er nemt at gøre brug af, og det gør at antal kilo, som skal løftes i løbet af en dag, falder drastisk. Dette virker på længere sigt sådan, at du undgår, at dine medarbejdere får arbejdsskader, og dette er jo fantastisk på mange punkter. Det er altså en investering, som ikke blot forbedrer livet for de ansatte, hvilket bør komme i første række, men som også forbedrer produktiviteten i firmaet.

Dine ansatte ER dit firma

Som før nævnt vil denne form for løfteudstyr gøre arbejdsvilkårene mange gange bedre for de ansatte i dit firma, og betydningen af dette kan ikke overdrives. Udover de finansielle fordele ved den højere produktivitet er det altid vigtigt at huske på, at dit firma intet er uden medarbejderne, der knokler hårdt hver dag.