Home Computer Hold din computer i form

Hold din computer i form

1190
0

For mange mennesker kan det være en stor og dyr investering at købe en ny computer. Derfor kan der være rigtig mange fordele i at passe ordenligt på den og vedligeholde den godt. Herunder finder du nogle gode råd til ting, du hver måned bør gøre ved din computer. Gør du dette, vil du holde din computer i form og holde den ung, frisk og hurtig i mange år frem.

En opdateret, opryddet og virusfri computer

  • Opdater din computer. Uanset om du har Windows eller Mac, bør du jævnligt sørge for at opdatere din computer og alle dens programmer. Du kan slå automatisk opdatering til, men nogle opdateringer skal du selv søge efter.
  • Ryd op på harddisken. Ligesom du sikkert rydder op i dine ting i dit hjem, skal du også rydde op på din computer. På harddisken ligger der sandsynligvis mange filer, du aldrig bruger mere. Du kan med fordel også sørge for jævnligt at tømme din computers papirkurv.
  • Scan din computer for virus. Dette er kun noget, du selv skal gøre, hvis du har en Windows computer, da der her ikke pr. automatik følger et antivirusprogram med. Du bør altid sørge for, at din computer har et antivirusprogram og hver måned lave en grundig scanning efter vira på din harddisk.

Gør den ren

For at få en helt ung computer i topform skal den selvfølgelig også holdes ren. Som udgangspunkt bør du holde dig fra den indvendige rengøring, medmindre du ved, hvad du laver og i stedet sørge for at holde den pæn udvendig.

Tør skærmen af med en let fugtig mikrofiberklud med lidt destilleret vand. Brug aldrig køkkenrulle da dette kan ridse skærmet.

Vend forsigtigt tastaturet på hovedet og ryst det så løst snavs ryger ud. Brug aldrig en støvsuger til at støvsuge tastaturet, da dette kan ødelægge hele computeren. Der samler sig utrolig mange bakterier på et tastatur, og derfor kan dette med fordel rengøres med lidt husholdningssprit, der tørres efter med en tør klud.

Alle åbninger og omkring samtlige taster gøres rent med vatpinde med lidt husholdningssprit. Tør efter med en tør vatpind.

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here