Home Computer Bærbar vs Stationær

Bærbar vs Stationær

1260
0

For bare 10 år siden var der få der havde en bærbar computer, og man var helt imponeret, hvis man så en person, der klaskede på tasterne på en bærbar computer på en café eller i toget. I dag er det omvendt, i dag har mange byttet den stationære computer ud med en bærbar, og for mange er det nødvendigt for at få hverdagen til at fungere. Også i familier har man flere computere, da det er en nødvendig del af manges hverdag.

Hvad er forskellen på en stationær og bærbar computer?

En stationær computer kræver mere end én ledig hånd at tage med sig i bussen og er svær at få ned i nogen form for taske. En stationær computer er nemlig en computer, hvor man tilslutter en separat skærm, tastatur og mus, og er dermed en computer som, navnet antyder, typisk er ét sted. En bærbar computer er det modsatte. Denne computer har både skærm, computer, tastatur og mus i én enhed. Denne kræver ikke mere end én ledig hånd og kan sagtens være med i skuldertasken eller skoletasken.

Fordele og ulemper

Ved køb af en stationær computer får du som regel mere kraft og kvalitet for pengene, selvom du skal købe skærm, computer, tastatur og mus separat. Dette kan blandt andet skyldes, at der ikke skal bruges penge på at sikre, at alle dele i computeren vejer lidt, er små og har lavt strømforbrug. Hvis du ofte spiller krævende spil, vil det være fornuftigt at vælge en stationær computer, da specielt grafikkortet er langt foran dem, der er i de gængse bærbare computere. Fordelen ved en bærbarcomputer er, at den kræver mindre plads og er lettere at transportere. Du kan både ligge og flyde i sofaen, tage den med i toget eller på studiet. Hvis computeren primært skal bruge til studie- eller arbejdsbrug er en bærbar computer et optimalt valg. Ulempen ved en bærbar er, at denne som regel har en kortere levetid, da det kan være svært at løse de småproblemer, der kan opstå.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here