Home Computer Historien om da internettet blev bredt

Historien om da internettet blev bredt

497
0

Det her kommer nok som en overraskelse for Generation Z, men vi er mange der kan huske tiden før det helt almindelige, selvfølgelige internet vi har i dag. Og inden du tørt svarer med et ”Ok, Boomer”, så læs lige med.

Alle os i Generation Y – nogle af os også kaldet Millenials – voksede bogstaveligt talt op side om side med internettet. Efterhånden som vi blev ældre og lærte at bruge det, udviklede det sig også og blev hurtigere. Smuk historie, ikke?

Men det betyder også at vi kan huske tiden før bredbånd – og egentlig burde vi af den grund sætte meget mere pris på stabilt internet, end vi gør i dag. For hvor sindssygt er det ikke at tænke på, at der var engang, hvor man skulle vælge om man ville bruge nettet eller tale i telefon? Og med tale i telefon, mener jeg selvfølgelig fastnettelefon med ledning og det hele.

Da bredbåndet kom til

Der var nemlig engang hvor adgang til internettet foregik via et modem, som var forbundet til fastnettelefonlinjen. Det betød, at det var nødvendigt at ringe op til internettet. Lyden kan de fleste nemt genkalde sig, og den forbinder vi i dag med ubegribelig langsomt internet med adgang til et begrænset antal hjemmesider.

De fleste modems overtog altså telefonforbindelsen, og det var ikke muligt at ringe nogen op, hvis de var på nettet. Så når vi skulle lede efter de nyeste billeder af Backstreet Boys på nettet, kunne vores venner derfor ikke ringe og fortælle om de billeder de lige havde fundet.

Heldigvis gik der ikke mange år, før nogen havde fundet en løsning på dét problem. Med bredbåndet kom samtidig muligheden for både at ringe op til nogen OG være på nettet. Dengang følte vi, at det nærmest ikke kunne blive bedre.

Hjælp Boomere med det bedste bredbånd

Nå men, tilbage til generationskløften. Boomerne er nemlig på et tidspunkt blevet overhalet af internettet, og derfor vil vi bare lige anbefale jer at vise dem følgende side: gobredbaand.dk. Her kan de få hjælp til at finde ud af det der internet, som de bare aldrig er blevet helt fortrolige med.

Guiden hjælper både med at definere og analysere hvilken hastighed man har brug for, og hvor man får de bedste tilbud. Og hvis man stadig ser det som det nemmeste at ringe op til internettet, så kan man sikkert bruge den ekstra hjælp.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here