Home Tips og tricks Sådan kan du gøre dit liv med elektronikken mere bæredygtigt

Sådan kan du gøre dit liv med elektronikken mere bæredygtigt

781
0

For langt de fleste danskere, ja faktisk for mennesker i hele verden, er elektronikken og de elektroniske enheder helt og aldeles uundværlige. De bliver brugt til skole, til arbejde, til fritidsinteresser og alting derindimellem. Samtidigt lever vi i en verden, hvor fokus på klima og bæredygtighed skærpes, nærmest for hver dag der går, og hvor hvert enkelt individ efterhånden har et ansvar for at gøre en forskel. Så hvordan kombinerer du den rene klimabevidsthed med et liv fuldt af elektronik?

Genbrug er bæredygtigt – også når det gælder elektronik

Udtrykket genbrug forbindes ofte med tøj, sølvtøj og møbler. Men reelt set strækker begrebet sig jo over alle genstande, der før er blevet brugt, og nu får en ny ejer. Og det koncept kan også sagtens tages i brug, når det kommer til elektronik. Faktisk sælges brugt teknologi og elektroniske genstande til nye ejere som aldrig før, og det har nok i høj grad noget at gøre med det forøgede fokus på det bæredygtige aspekt af vores forbrug. Du kan næsten købe alt din elektronik brugt, og faktisk er mange af tingene i rigtig god stand ved købet – det kan du i hvert fald nemt sortere efter!

Når du skal bruge batterier, kan du overveje den genopladelige slags

Batterier er generelt set ikke særlig gode for miljøet. Det er grunden til, at der er ret strenge krav til bortskaffelse af batterier, når du først har brugt dem en gang. Det er bl.a. fordi, at der i nogle batterier stadig er farligt kviksølv, og bliver det sendt til forbrænding fordamper det ud i vores luft og i naturens økosystemer. I stedet kan du vælge at bruge de genopladelige batterier, som du kan bruge igen, selv når de første gang er løbet tør for energi – på den måde skåner du altså miljøet!