Home Øvrigt indhold Sådan tager du et godt instax billede

Sådan tager du et godt instax billede

1420
0

For mange mennesker er billeder blevet digitale, men med et instax kamera er det muligt at tage et fysisk billede. Det vil sige, at du kan fange et vigtigt øjeblik i dit liv og stå med det i din hånd efterfølgende. Du kan vælge at hænge billederne op på vægge, reoler eller andet og derved bevarer minderne, men hvordan tager du et godt billede? – Herunder kan du læse om nogle generelle tips til, hvordan du kan tage et godt billede med din instax.

4 tips

Naturligt lys
Det naturlige lys kan gøre meget godt for dine billeder. Derfor kan det være en god idé at tage din instax med udenfor, da du derved kan tage billeder, der ikke behøver et filter.

Skift vinkler
Hvis du gerne vil lege lidt og tage billeder, som ingen andre kan tage, så kan det være sjovt at skifte vinkler i forskellige situationer. Dette kan gælde billeder af mad eller mennesker. De skiftende vinkler er også med til at gøre billederne mere personlige og unikke.

Kontraster og neutral baggrund
Hvis du gerne vil tage et portrætfoto, så kan det være en fordel at benytte en neutral baggrund, såsom en hvid væg. Denne baggrund kan være med til at give billedet noget dimension og liv. Derudover så kan du vælge at lade personen på billedet være klædt i tøj, der er i kontrast til den hvide væg, såsom en sort t-shirt. Denne kontrast i billedet kan være med til at give det dybde.

Nærbilleder
Hvis du gerne vil tage mindeværdige billeder af dig og dine venner, så kan du vælge at tage billede tæt på. Ved at tage et nærbillede hvor personen fylder hele rammen, så kan du fange ansigtsudtryk og følelser, der kan være sjove at mindes senere i livet.

Vælg dine egne indstillinger

Det kan være, at du med øvelse kommer til at lærere hvilke indstillinger, der passer bedst til dig og dine billeder. Det er dog vigtigt, at du husker, at der er forskel på at tage billede udendørs og indendørs, og du bør derfor være opmærksom på lysets forandring, når du indstiller din instax. Ved at du bliver mere trænet og opmærksom på de forskellige indstillinger, jo nemmere bliver det for dig at tage et godt billede. Øvelse gør mester.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here