Home Øvrigt indhold Sådan øger du din produktivitet på arbejdspladsen

Sådan øger du din produktivitet på arbejdspladsen

1056
0

Undersøgelser peger i retning af at produktiviteten på en arbejdsplads, i høj grad afhænger af, i hvor høj grad at du som medarbejder føler dig motiveret til dit arbejde. Undersøgelser viser, at motiverede medarbejdere er op til fire gange så produktive, som medarbejdere der ikke er. Det kan have stor indflydelse på din motivation, hvordan arbejdsmiljøet på din arbejdsplads er, og hvorvidt du føler dig belønnet for dit arbejde. Det kan have en negativ indflydelse på din arbejdsindsats, hvis ikke du føler at du på en eller anden måde bliver anerkendt.

Velvære og produktivitet

Velvære på en arbejdsplads, hænger i høj grad sammen med produktivitet. Det er forskelligt, hvad den enkelte definerer som forudsætning for velvære, hvorfor det er en god ide at have en snak med sin nærmeste leder om dette. For nogle er det altbetydende at der bliver investeret i teambuilding, for andre har andre aktiviteter stor indflydelse på samme. Nogle foretrækker eksempelvis, at arbejdspladsen investerer i kurser, så du hele tiden har mulighed for at udvikle dig, et wordpress kursus kan de fleste eksempelvis drage stor fordel af.

En universel regel for produktivitet er, at du som medarbejder, har mulighed for at tage en pause hver halvanden time. Da kroppen på den måde arbejder bedst, hjernen har behov for små pause for at være i stand til at yde sit bedste.    

Teknologi og software

Kontorarbejde er lig med en masse timer foran en skærm, hvor en computer er udgangspunktet for at dit arbejde kan udføres. Det skal derfor være en prioritet på din arbejdsplads, at ledelsen investerer i software, som gør dine arbejdsopgave lettere at løse. Microsoft Dynamics 365 er et godt alternativ, som er en cloudbaseret løsning, som gør det muligt at få adgang til sine filer overalt.

Softwaren gør de daglige processer lettere, og mere tilgængelige for alle på kontoret, dette medvirker til at produktivitet øges. Softwaren samler din virksomhed ved at forbinde personer, processer og data på tværs af adskillige platforme. Det er med Dynamics 365 muligt at integrere applikationer med eksisterende systemer. Dynamics 365 gør derudover fremtidige processer angående opgraderinger af ERP-systemer betydeligt lettere.

Gode fysiske rammer

Gode fysiske rammer spiller en stor rolle for dit velvære og ikke mindst produktivitet. At have et godt arbejdsmiljø har stor indflydelse på, hvordan du som ansat trives. Det kan øge din produktivitet, hvis kontoret eksempelvis er indrettet hyggeligt og ikke mindst hjemligt, der øger automatisk din lyst til at tilbringe tid på arbejdspladsen.

Der er mange faktorer som spiller ind, når der skal skabes en god og produktiv arbejdsplads. Udover de nævnte faktorer, er det af stor betydning at du som ansat har en god relation til din leder, og at du føler at åbent og ærligt kan diskutere dine forventninger til din stilling og arbejdsplads. Hvis du eksempelvis går og ’frygter’ din leder hver dag, vil det i længden have en negativ indflydelse på din produktivitet og lyst til at være på arbejdspladsen. Dette kan være en fordel at nævne eller blot fornemme, inden du siger sige ja tak til en stilling.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here