Home Tips og tricks Computerjunglen

Computerjunglen

1367
0

At købe ny computer er ikke altid lige let. Der findes mange forskellige modeller i forskellige størrelser med forskellige ydelser. Først og fremmest skal du gøre dig overvejelser om, du er på udkig efter en stationær eller en bærbar computer. Herefter skal du vælge, hvilket operativsystem du vil have. Dette vil påvirke, hvilke programmer, du kan anvende på din computer. Vi vil anbefale, at du vælger det system, der matcher bedst det, du oftest vil anvende din computer til. Du kan vælge mellem Windows, MacOS og Chrome OS.

De tre operative systemer

Der findes et enormt udvalg af programmer, der er designet til Windows 10, da dette er det mest almindelige system, og er det, som oftest anvendes i virksomheder. Skal du bruge din computer til gaming? så bør du også vælge Windows, da de fleste spil er udformet til dette system. Det kan også være du skal bruge din computer til illustration eller foto- og billedredigering? Så vil Apples eget operativsystem anbefales. MacOS er nemt og intuitivt at bruge, hvorfor du hurtigt lærer at bruge det. Matcher dét at surfe på nettet, tjekke mails og bruge de sociale medier dine behov? Så vil Chrome OS passe perfekt til dig. Dette system er også baseret på cloud-lagring, hvilket betyder, at du kan gemme dine filer på nettet i stedet for på computeren.

Vælg den rigtige computer

Mange hverken orker eller gider at bruge tid på, at undersøge egne behov dybdegående, dog er det muligt at vælge ud fra fire kategorier, som efterfølgende vil gøre det let for dig at vælge, hvilken computer der passer til dine behov. Den første kategori er BASIC, denne computer vil passe perfekt til dig, hvis du primært vil bruge den til sociale medier, e-mail og surfing på nettet. Det kunne eksempelvis være en Lenovo Ideapad 120s 11,6’ bærbar computer. Anden kategori HOME er til dig, der vil se TV, lave lidt administrativt arbejde og streame film. En computer der vil matche dette er Acer Aspire 3 15,6″ bærbar computer. Tredje kategori CREATE passer til dig, der har behov for krævende billed- og videoredigering samt gamer. Det kunne eksempelvis være computeren Lenovo Legion Y520 15,6″ bærbar gaming computer. Den sidste kategori PRODUCE er til dig, der laver meget krævende professionelt arbejde. Her vil en Lenovo Ideapad 320 15,6” bærbar computer passe perfekt til dig og dine behov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here